Merhaba,
Blog’un bulunduğu sunucunun değişmesi ile birlikte wordpress üzerinde tutulan ayarlardan bazıları değişti.
Birkaç sene öncesinde hazırlamış olduğum blog’un üzerinde yaptığım değişiklikleri tekrar gerçekleştirmem gerekti
Bu yazıda neleri nasıl değiştirdiğimi not olarak tutup, sizlerle de paylaşacağım.
Yüklememi önereceğiniz başka word press plug-inleri varsa iletişim sayfası vasıtasıyla önerebilirsiniz.
Çok yakında yeni yazılarla buluşmak üzere;
Bağlantı adreslerinin düzenlenmesi:
Site üzerindeki bağlantıların p=100 şeklinde çıkması yerine kategori adı / doküman adı olarak değiştirmek için Admin panelde Settings|Permalinks altında Custom Structure seçip /%category%/%postname%/ yazabilirsiniz.
Yorumlarda ki maydanozlar için:
Akismet‘e ait ID’si yeni sunucuya geçtiğimde taşınmamıştı. Akismet.com’dan yeni bir ID alıp, tanımlamasını yaptım. Bu id’nin size gönderildiği e-postayı bir yerlere arşivleyebilirsiniz.
Feedburner
Feedburner bilgilerimde sunucu taşıması sırasında kaybettim. Özellikle yeni kayıtlar girildiğin de feedburner vasıtasıyla okuyuculara ulaşması için feedburner’ı kullanıyorum. Feedburner.google.com adresine giderek doğru feedburner title’ını tıkladım (bir den fazla varmış :)) İlgili başlık altında publicize sekmesinden “email subscriptions” ve feedcount bağlantıları altındaki linkleri bir text widget’ı altına koyarak menüye ekledim.
Contact / İletişim Form
Contact ve İletişim Formlarımda ne yazık ki taşıma sırasında yok olmuştu. Bu formları yönetim ekranında contact menüsü altında (plug-in tarafından eklenmiştir) formları güncelleyip, ilgili form bilgilerini ilgili sayfalara ekleyerek tekrar çalışır hale getirdim.
İlgili Diğer Yazılar
Her bir yazının altına ilgili diğer yazıları gösteren bileşenim (YARPP) başlangıçta çalışmadı, ayarları değiştirmek için menüsüne girdiğimde bir sorun olduğunu ama daha sonra düzeldiğini yazan bir not vardı. Sadece before / after related entries kısmını Türkçeleştirdim.
Tema’nın Eklediği Zorunlu Menüler
Kullanıdığım temanın içerisinde kodda yer alan menüleri koda müdahale ederek kaldırdım. Bunun için yönetici panelindeki Appearence | Editör kısmını kullandım.